Over ons

 

Ontwikkelaar van horloges en parfums

Joeri Hottentot

Naast parfums voor Van De Zotte, ontwikkel ik ook duurzame, houten horloges voor mijn horlogemerk HOT&TOT

Ik ontwikkel graag producten die een verhaal vertellen. Of die eigenlijk niet eens kunnen bestaan zonder het verhaal. In deze welvarende tijd waarin wij leven, waar vrijwel alles kan worden gemaakt of nagemaakt, is er een grote behoefte aan authentieke ervaringen. Samen met grafisch vormgever Ferry Zomerdijk creërden we in 2018 onze eerste parfum MILLS, om op die manier mensen op de wereld te kunnen laten ervaren hoe het is om in een traditionele Nederlandse molen te staan. 
Want geuren zijn een betoverende manier om een verhaal te vertellen. 
 
Ik geloof dat geuren en het olfactorisch systeem in het algemeen zwaar ondergewaardeerde middelen van communicatie tussen mensen zijn. Ik kan je bijvoorbeeld een foto van een windmolen of een Hollandse polder laten zien en dat zul je vast leuk vinden, maar ik kan je ook de geur van eeuwen van ambacht in zo'n molen laten ruiken, of ik kan je in je verbeelding midden in een polderveld tussen gras en kruiden brengen, en dat kan werkelijk ontroerend zijn.

En dat is wat geuren kunnen doen.
Mijn parfums zijn mijn manier van verhalen vertellen. Ze geven je een olfactorische ervaring van onze Vaderlandse geschiedenis.
×